Sastāvdaļas
2 glāzes plēkšņu pilngraudu miltu
1 glāzes cukura
15 g cepamā pulvera
½ tējkarotes kanēļa
2 olas
2 glāze kefīra
170 g kausēta sviesta
2 glāzes rabarberu
Pagatavošana
Rabarberu kātus sagriež šķēlītēs, pārber ar glāzi cukura. Atstāj vienu dienu atsuloties. Tad rabarberu sulu nolej (šo šķidrumu var atšķaidīt ar ūdeni un dzert kā atspirdzinājumu). Rabarberu šķēlītes izmanto kā kūkas sastāvdaļu.
Bļodā ieber plēkšņu pilngraudu miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un kārtīgi izmaisa. Maisījumā iesit olas, pielej kausēto sviestu un kefīru, visu kārtīgi izmaisa un lej veidnē. Virskārtā uzber atsulotos rabarberus (tad kūka nebūs tik slapja). Cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes.