Sastāvdaļas
400g pelēko zirņu milti
350g sviesta
1/2 glāzes ūdens
1.5 glāzes piena
300g cukura
100 g valriekstus, lazdu rieksti (var izmantot mandeles vai žāvētus augļus).
Pagatavošana
Katliņā ber cukuru un karsē līdz tas izkūst. Kad cukurs ir pilnībā karamelizējies pielej ūdeni un pienu (ļoti uzmanīgi), ļauj pavārīt līdz cukurs būs pilnībā izkusis.
Otrā katliņā izkausē sviestu. Pie izkausētā sviesta pieber Zirņu miltus, riekstus un maisīt līdz tā kļūst viendabīga ar grauzdējumu smaržu.
Pie zirņu masas ielej karamelizēto piena šķidrumu, nepārtraukti to maisot virs uguns kamēr masa sabiezē.
Sabiezēto masu steidzami liek lēzenā veidnē un ļauj tai atdzist. Pasniegt to atdzisušu.