Blog Layout

Sastāvdaļas

400g pelēko zirņu milti

350g sviesta

1/2 glāzes ūdens

1.5 glāzes piena

300g cukura

100 g valriekstus, lazdu rieksti (var izmantot mandeles vai žāvētus augļus).


Pagatavošana

Katliņā ber cukuru un karsē līdz tas izkūst. Kad cukurs ir pilnībā karamelizējies  pielej ūdeni un pienu (ļoti uzmanīgi), ļauj pavārīt līdz cukurs būs pilnībā izkusis.


Otrā katliņā izkausē sviestu. Pie izkausētā sviesta pieber Zirņu miltus, riekstus un maisīt līdz tā kļūst viendabīga  ar grauzdējumu smaržu.


Pie zirņu masas ielej karamelizēto piena šķidrumu, nepārtraukti to maisot virs uguns kamēr masa sabiezē.



Sabiezēto masu steidzami liek lēzenā veidnē un ļauj tai atdzist. Pasniegt to atdzisušu.

Share by: