Sastāvdaļas

400 g pelēko zirņu miltu

350 g sviesta

1/2 glāze ūdens

1,5 glāzes piena

300 g cukura

100 g valriekstu, lazdu riekstu (var likt arī mandeles vai žāvētus augļus)

Pagatavošana

Katliņā ieber cukuru un karsē, līdz tas izkūst. Kad cukurs karamelizējies, pielej ūdeni un pienu (ļoti uzmanīgi), pavāra, līdz cukurs pavisam izkusis.

Otrā katliņā izkausē sviestu. Izkausētajā sviestā ieber zirņu miltus un riekstus, maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga un mazliet smaržo pēc grauzdējuma.

Zirņu miltu un riekstu masā ielej karamelizētā piena šķidrumu. Nepārtraukti maisa virs uguns, līdz masa sabiezē.

Sabiezējušo masu steigšus pārliek lēzenā veidnē un atdzesē. Galdā ceļ atdzisušu..