Sastāvdaļas
- 200g z.s. “Kaņepītes” BIO pelēko zirņu
- 300g žāvēta cūkgaļa
- 1 burkāns
- 1 liels sīpols
- 3 - 4 ķiploka daiviņas
- Zaļumi (pētersīļi, dilles)
- 50 g z.s. “Kaņepītes” BIO miežu grūbas
- sāls, pipari pēc garšas
- lauru lapas
Pagatavošana:
Pelēkos zirņus iemērc un atstāj uz nakti. Sagriež sīpolu un ķiploku, sarīvē burkānu.
Katlā apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus, apmēram 5 – 7 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Gaļu sagriež gabaliņos, pievieno piparus un lauru lapas, visu apcep. Pielej ūdeni, izmērcētos zirņus un grūbas. Zupu vāra uz mazas uguns 1 – 2 stundas līdz visas sastāvdaļas kļuvušas mīkstas. Pievieno zaļumus. Pievieno gaļu.