Blog Layout

Sastāvdaļas


  • 1kg z.s. “Kaņepītes” BIO pelēko zirņi (nemērcētais svars)
  • ķiploku galviņa
  • 3,5 lieli sīpoli
  • 5-6 olas
  • sāls
  • 2 tējkarotes cukurs
  • z.s. “Kaņepītes” BIO kviešu milti (aptuveni viena glāze, bet jāpievieno tik daudz, lai varētu izveidot kotletes formu un turētos kopā)




Pagatavošana:

Iepriekšējā dienā ieliek mērcēties zirņus aukstā ūdenī. Zirņus liek vārīties līdz tie kļūst mīksti. Ļauj padzist.


Izvārītos zirņus izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Liek klāt olas, sīki sakapātus ķiplokus, sagrieztus sīpolu,

sāli, cukuru. Visu rūpīgi sajauc. Pēc vajadzības klāt liek miltus. Konsistencei jābūt tādai, lai var uztaisīt

kotletes. Cep eļļā uz nelielas uguns no abām pusēm līdz kļūst skaisti brūnas.

Share by: