Sastāvdaļas
Pagatavošana:
Mīklai iemaisa glāzi pilngraudu rudzu miltu un tikpat daudz smalko kviešu miltu, sodu, šķipsniņu sāls un pāris ēdamkarotes cukura. Tad pievieno trīs glāzes kefīra, vienu olu. Ja mīkla ir bieza, pielej klāt ūdeni, līdz izveidojas bieza krējuma konsistence.
Pēc tam pieliek gabaliņos sagrieztus un cep uz ieeļļotas pannas, kamēr pankūkas zeltaini brūnas. Tās pasniedz, piemēram, ar sēņu un krējuma, žāvētas gaļas un sīpolu vai laša un ķiploku mērci.
Z/S "Kaņepītes"
Bioloģiski audzēta un ražota produkcija
Kaņepītes,
Kocēnu pag.,
Valmieras nov.,
LV-4220
Visas tiesības aizsargātas | Kaņepītes ZS